Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 Wat houdt Bindweefselmassage in?

Deze massagevorm is een "reflexzonetherapie". Door deze therapie kunnen we invloed uit oefenen op organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten die op enige afstand van het gebied dat we behandelen liggen. Bijvoorbeeld: patiënten met een slechte doorbloeding van de benen voelen vaak na enige minuten behandeling in het lage rug- en bekkengebied, hun benen en voeten warmer worden. 

 

Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel van o.a. de rug. Voor een in de bindweefselmassage gespecialiseerd therapeut toont de huid van de rug zich als een soort landkaart van projectiegebieden van inwendige organen en/of orgaansystemen. Vaak vinden wij een verhoogde spanning gecombineerd met een verminderde verschuifbaarheid van het betreffende huidgebied.

Door massage van deze zogenaamde  bindweefselzones op de rug (gelegen onder de huid) wordt het bijbehorende orgaan beïnvloed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De relatie tussen bepaalde inwendige organen en huidzones is al omstreeks het jaar 1900 ontdekt door de Engelse neuroloog Head. Deze zones worden daarom ook wel "Headse zone's" genoemd.

Bij een storing in de organen kan men in de huidzône afwijkingen waarnemen. Bijvoorbeeld: een galblaasklacht gaat vaak gepaard met verhoogde spanning rechts aan de rug t.h.v. de 10e borstwervel, een spanningsvergroting links aan de rug kan op een verstoorde maagfunctie wijzen. 

 

Bindweefselmassage geeft een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel, dat op haar beurt via het centrale zenuwstelsel weer een directe impuls geeft aan het bijbehorende orgaan. Het orgaan wordt beïnvloed en er volgt een directe terugkoppeling naar de “huidzone”, waar vaak een directe spanningsvermindering voelbaar is. 

 

Bindweefselmassage is goed toepasbaar bij de behandeling van o.a.: 

· Aandoeningen van het

  spijsverteringsstelsel zoals

  maagklachten of verstopping

- Galblaas/leverklachten

· Menstruatiestoornissen

· Incontinentieklachten 

· Hoofdpijn

· Doorbloedingsstoornissen van armen

  of benen

· Posttraumatische Reflexdystrofie

· COPD en Astma

 

Effect

Bindweefselmassage verbetert de functie van een orgaan of orgaansysteem en stimuleert daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam. 

 

Behandelduur

Een behandeling duurt gemiddeld een half uur. De behandelingen volgen niet snel op elkaar om het zelfgenezend vermogen van het lichaam de tijd te geven te reageren op de therapie.