Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mijn naam is Jolanda de Jong-Melai.

Ik ben fysiotherapeut sinds 1980. Al ruim 40 jaar oefen ik mijn beroep met veel plezier uit. 

Het geeft mij veel voldoening om samen met mensen uit te zoeken waarom bepaalde klachten optreden en om deze klachten te verminderen.

 

Behalve naar de klacht zelf, kijk ik ook naar de totale mens. Ik vind het belangrijk inzicht te krijgen in de oorzaak van uw klachten, zodat er minder kans is op herhaling. Dit kan op fysiek gebied, maar ook op emotioneel gebied zijn. 

 

Mijn behandeling bestaat dan ook uit uitleg van anatomie en functie van (delen) van het lichaam en advies hoe beter met lichaam en geest om te gaan. Ontspanningstechnieken (ontspanningsoefeningen, massage) zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling. Ook mobiliserende en spierversterkende oefeningen komen indien nodig aan de orde.

Hierbij maak ik gebruik van verschillende technieken uit de fysiotherapie en/of natuurgeneeswijzen. Kijk voor meer informatie onder de desbetreffende kopjes.